Kas ir 100% sula?


Uzraksts „100% sula“ uz iepakojuma ir apstiprinājums, ka produkta saturā ir īsta augļu, ogu vai dārzeņu sula bez jebkādām papildus piedevām. Tā ir pagatavota no īstiem augļiem, izmantojot mūsdienīgas tehnoloģijas, kas nodrošina to dabīgumu ilgu laiku bez konservantiem un uzlabotājiem. Sulas saglabā visas vērtīgās augļu īpašības.

Sulas ir vitamīnu avots!


Dabīgajās augļu, ogu un dārzeņu sulās ir daudz organismam nepieciešamu vitamīnu un minerālvielu: C un A vitamīni, B grupas vitamīni (B, B1, B2, B6, folijskābe), biotīns jeb „skaistuma vitamīns“, P un E vitamīni, kalcijs, kālijs, magnijs, selēns, dzelzs, fosfors, kā arī citas vērtīgas vielas – antioksidanti un beta-karotīns. Lai stiprinātu mūsu organismu un nodrošinātu tam vērtīgas uzturvielas, uztura speciālisti glāzi sulas iesaka izdzert katru dienu.

Sulā ir tikai dabīgie augļu cukuri!


Nekādu noslēpumu! Veikalos nopērkamo 100% dabīgo sulu saldo garšu nodrošina sulu sastāvā esošie dabīgie augļu cukuri – fruktoze un glikoze. Jo auglis gatavāks, jo saldāks - tādēļ saldāka būs arī tā sula. Ražošanas procesā sulās papildus cukurs netiek pievienots.

Pagatavotas no koncentrētas sulas.


Veikalos nopērkamās sulas tiek pagatavotas no koncentrētas sulas (sulas koncentrāta), saglabājot vērtīgās uzturvielas – minerālvielas, vitamīnus, ogļhidrātus, antioksidantus u.c. Koncentrētas sulas iegūst no pilnīgi gataviem un nebojātiem augļiem, kas ievākti to izcelsmes reģionā. To priekšrocības ir transportēšanas iespējas uz jebkuru pasaules valsti. Cido gatavo sulas no augļiem, kas ievākti lielākajās to ieguves vietās – Kubā, Brazīlijā, Izraēlā, Spānijā un Polijā. Koncentrētas sulas ļauj nodrošināt garšas daudzveidību, tādēļ sulu ražotāji var piedāvāt sulas arī no augļiem, kas mūsu platuma grādos nav sastopami, piemēram, apelsīniem, ananasiem, vīnogām, persikiem, mango un citiem gardiem augļiem un dārzeņiem.

Augšanas vietā no izcili gataviem augļiem atdala ūdeni
Tā ir koncentrēta sula
arrow
arrow
Iegūto koncertēto sulu (biezeni) ērti transportē uz ražotni
Tā saglabā augstāko augļu vērtību
arrow
Ražotnē koncertētai sulai pievieno pirms transportēšanas atdalīto ūdeni
arrow
Sulu pilda kartona pakās un ved uz veikalu
arrow

Kāpēc sula tik ilgi paliek svaiga?


Sula tik ilgi saglabājas svaiga, pateicoties unikālai iepildīšanas tehnoloģijai un TETRA PAK kartona iepakojumam. Sulas pirms iepakošanas tiek uzkarsētas augstā temperatūrā ( vidēji ~85°), lai atbrīvotos no baktērijām, kas var izraisīt produkta bojāšanos. Process ir līdzīgs kā konservējot produktus ziemai mājas apstākļos. Tālāk sula tiek pildīta sterilā vidē, kur nevar piekļūt gaiss un iepildītā TETRA PAK iepakojumā. Tā kā iepakojumam ir vairāki slāņi – kartons, alumīnija, polietelēns – produkts tiek pasargāts no gaismas un gaisa negatīvās iedarbības. Tāpēc produkts ilgstoši ir svaigs, nebojājas un tam netiek pievienoti konservanti.

Uzzini par sulu ieguvumiem